×

House with Courtyard / Hidekazu Kishi Architects

Published Nov 05 2021 at 1:00 AM GMT
Key
Points
  • The owner lived next to their parents' family home.
  • There were some extended carports and eaves in the garden, and they lived by going back and forth while using the outside space.
  • The front road was narrow and there was little traffic, so the exterior space, including the vacant lot opposite, was used as a garden for two families.
  • Then, the owner built a new house in the vacant lot, and their grandmother lived in the house their older residence.
  • The neighboring house on the south side was a one-story house and the ground was lowered by 1 m, so we placed the house as close to the south as possible and left as much of the open area and brightness of the vacant lot.




Trending

Stats

  • Published Nov 5, 2021 1:00 AM GMT